witte keuken? Laat je inspireren

Veel Nederlanders zijn opgegroeid met een witte keuken. Dat is logisch want na de bruine keukens uit de jaren 50 tot en met 80 hebben de witte keukens een grote opmars gemaakt. Inmiddels worden witte keukens weer vervangen door keukens met andere kleuren. Toch blijft de witte keuken erg populair. Op deze pagina lees je waarom.

Waarom de witte keuken zo populair is

De witte keuken doet het dus nog steeds goed, ondanks de opmars van andere kleuren en trends. Daar zijn verschillende redenen voor:

– Witte keukens zijn tijdloos
Een witte keuken is veel minder gevoelig voor trends dan een keuken in een andere kleur? Herinner je je die oude bruine of groene keukens nog? Wanneer je die tegenkomt, moet je al snel aan jaren geleden denken. Bij een witte keuken heb je daar veel minder last van.
– Witte keukens zijn steriel
Eerlijk is eerlijk: een witte keuken is voor het gezicht eerder vies dan een keuken in een andere kleur. Het gemak van een witte keuken is echter wel dat je er dan sneller een doekje over haalt. Misschien is het een psychologisch verschijnsel, maar voor veel mensen werkt een witte keuken daarom net iets makkelijker.
– Witte keukens zijn niet wit
Je zou zeggen dat wit wit is. Toch is dat maar een halve waarheid. Wat dacht je immers van een keuken in oud wit of gebroken wit? En sinds RAL 9010 werd verwisseld door een nog veel witter wit, zijn de mogelijkheden helemaal eindeloos.

Witte keuken in alle soorten en maten

Een witte keuken is een witte keuken. Maar daarmee is lang niet alles gezegd. Zo zijn er witte hoekkeukens, witte kookeilanden en witte moderne keukens. En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoogglanskeukens en landelijke keukens, twee heel uiteenlopende keukensoorten die allebei razend populair zijn in het wit.

Wie op zoek is naar een witte keuken zit dus helemaal niet vast aan een bepaalde soort of stijl: er zijn hypermoderne en uiterst klassieke witte keukens én alles daar tussenin.

Witte keuken – inspiratie

Ben jij op zoek naar een witte keuken? Dan willen we je graag inspireren. We beschreven hierboven al wat voordelen van een witte keuken. Bovendien heb je al kunnen lezen dat wit er in allerlei soorten is en dat een witte keuken in verschillende varianten te verkrijgen is.
In onze showroom op de grens van Zeeland vind je inspirerende witte keukens. Ben je nog niet helemaal toe aan een vrijblijvende afspraak of weet je gewoon nog niet of het wel een witte keuken moet worden?

Op zoek naar een witte keuken?

Ben je geïnspireerd en zoek je een witte keuken? Dan ben je bij Keuken en Bad in Poortvliet, in Zeeland, aan het juiste adres. Je vind in onze showroom diverse witte keukens en talloze andere keukens die ook in het wit te verkrijgen zijn. Bezoekers uit de brede regio laten zich adviseren en inspireren bij Keuken en Bad, synoniem voor keukens Zeeland.

Ben jij onze volgende gast? Bekijk onze openingstijden of maak direct een afspraak!