Vloertegels keuken

Je zoekt vloertegels keuken en bent dus op zoek naar vloertegels voor je keuken. Dat is geen gemakkelijke klus, want er zijn duizend-en-een soorten en maten vloertegels. Om je op weg te helpen, zetten we hieronder een aantal gegevens op een rijtje. Veel inspiratie toegewenst!

Vloertegels keuken?

Een vloer vraagt om vloerbedekking. Dan zijn vloertegels echter maar één optie in de keuken. Je zou ook kunnen kiezen voor laminaat, parket of tapijt. Toch vormen vloertegels in de keuken de beste optie. De keuken is immers een ruimte waarin vaak sprake is van een warme, vochtige en natte omgeving. Laminaat en parket zijn dan geen ideale oplossing: deze producten zetten uit wanneer het nat en warm is en krimpen als het koud is. Daardoor kun je naden in je mooie vloer krijgen.
Tapijt is vooral om hygiënische redenen af te raden. Je bent zeker niet de eerste bij wie een omelet op z’n kop op de vloer valt. Naast een flinke vlek op je vloerbedekking, loop je kans dat er etensresten op het tapijt achterblijven – met alle onfrisse geuren vandien. Bovendien trekken etensresten op het tapijt ook nog eens ongenode gasten, zoals muizen en insecten, aan.
Vloertegels zijn dan een ideale keuze voor je keuken: ze rekken en krimpen niet en kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt. Ook zijn ze veel kras- en slijtvaster dan houtproducten. Bovendien kunnen tegels een warme uitstraling hebben. En je kunt er ook nog eens vloerverwarming onder aanbrengen.

Vloertegels in de keuken: de voordelen op een rijtje

Even kort samenvattend:
Vloertegels in de keuken:

  • Zijn kras- en slijtvast
  • Kunnen goed tegen warmte en vocht
  • Kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt
  • Zijn geschikt voor vloerverwarming
  • Geven je keuken een authentieke uitstraling

Vloertegels keuken: trends

Vloertegels zijn echter niet zomaar vloertegels. Er zijn verschillende opties en ook vloertegels voor keukens zijn steeds trendgevoeliger. Op dit moment doen natuurlijke kleuren en grote oppervlakken het heel goed. Grote kans dus dat je thuis komt met antraciet tegels van 60 x 30 cm of zelfs nog groter. Deze grote oppervlakken hebben als voordeel dat ze veel rust in de keuken geven.
Zoek je naar iets met een hele authentieke uitstraling maar met het voordeel van tegels? Dan kun je kiezen voor keramisch parket, een tegelsoort met de warme uitstraling van hout.

Vloertegels keuken: voorbeelden

In onze showroom in Zeeland vind je veel verschillende soorten en maten tegels. Kies zelf of je wat klassieks wilt of juist iets heel moderns. En worden het grote vierkante tegels of grote rechthoekige tegels? Of ga je toch liever voor een wat kleiner maatje?
Onze vloertegels voor keukens zijn geschikt voor elke keuken en voor elk budget!
Wist je trouwens dat je een bepaalde tegel net zo goed kunt gebruiken voor een landelijke keuken als voor een moderne keuken? Natuurlijk zijn niet alle tegels geschikt voor alle keukens, maar je zult verbaasd staan van de combinatiemogelijkheden!
Hieronder laten we wat voorbeelden zien van de mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nog veel meer opties. Die vind je in onze showroom.

Vloertegels keuken? Vraag deskundig advies

Hierboven schreven we over de voordelen van vloertegels in de keuken en over trends. Ook lieten we wat voorbeelden zien. Natuurlijk hebben we nog meer te vertellen. Waarschijnlijk heb jij ook nog vragen – over de voordelen, de grootte, de vloerverwarming of de prijs. Wil je weten welke vloertegel nu echt geschikt is voor jouw droomkeuken? Zoek je deskundig advies? Of wil je weten of je de vloertegel zelf in de keuken kunt leggen? Bezoek dan eens onze showroom of maak een afspraak.
Onze showroom in Poortvliet is zes dagen per week geopend en onze professionele medewerkers helpen je graag!