Rechte keuken

Over een rechte keuken hoor je niet veel: vaak wordt veel aandacht besteedt aan hoekkeukens en kookeilanden. Toch behoort de rechte keuken tot de meest verkochte keukens in Nederland. Logisch: de keuken kan dankzij z’n gemakkelijke afmetingen in veel keukens worden geplaatst. Bovendien heeft niet iedereen ruimte voor een hoekkeuken of andere keuken. Een rechte keuken is dan een uitkomst.

Wat is een rechte keuken?

Een rechte keuken is een keuken die zich aan één wand bevindt. De grootste concurrent van de rechte keuken is de hoekkeuken: deze bevindt zich tegen twee wanden en maakt dus een hoek. Een rechte keuken doet dat niet. Daarom wordt een rechte keuken vaak gebruikt in huizen die geen ruimte hebben voor een hoekkeuken of keukeneiland.
Toch is een rechte keuken daarmee geen minderwaardige keuken. Integendeel: er zijn ook consumenten die in plaats van een hoekkeuken voor twee rechte keukens tegen tegenoverliggende wanden kiezen. Ze kunnen dan de ene rechte keuken gebruiken om eten te koken en de vaat te doen, terwijl de andere rechte keuken een soort “werkbank” wordt. Het is bovendien ook mogelijk om een rechte keuken te combineren met een kookeiland.
Wie wat meer ruimte heeft en op zoek is naar eens wat anders, kan dus voor meer kiezen dan wat er zoal te zien is in een keukenzaak!

Rechte keukens in soorten en maten

De rechte keuken is er in allerlei soorten en maten. In onze showroom vind je grote en kleine rechte keukens. Bovendien kun je kiezen uit een rechte keuken met of zonder bovenkastjes. En wil je een landelijke rechte keuken, een witte rechte keuken, een hoogglanskeuken of een budgetkeuken? Alles kan en je zit dus niet vast aan één mogelijkheid.
Ook belangrijk om te weten: onze rechte keukens zijn niet alleen in verschillende stijlen, maar ook nog eens in veel verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Kies je voor een houten keuken of voor een keuken met kunststof frontjes? Welke kleur wordt-ie dan? En wat voor aanrechtblad kies je?
Je ziet het: de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Al zou een keuken in onze showroom maar in 4 kleuren en met 4 verschillende aanrechtbladen te verkrijgen zijn, dan heb je nog 16 verschillende keuzes!

Het voordeel van een rechte keuken

Rechte keukens hebben veel voordelen. Er worden veel verschillende rechte keukens geproduceerd. Daardoor vind je al snel een keuken die past in jouw (beperkte) ruimte en bij jouw smaak. Omdat een rechte keuken vaak rechttoe-rechtaan is, weet je altijd waar je je spullen hebt liggen. Dat voorkomt veel gezoek en is bovendien gezonder: doordat je minder grote afstanden hoeft af te leggen, kun je sneller doorwerken en een gezondere houding aannemen. Ten slotte kunnen rechte keukens vaak (maar niet altijd) snel worden geïnstalleerd. Dat scheelt veel levertijd en technische problemen!

Op zoek naar een rechte keuken?

In onze showroom in Poortvliet vind je talloze verschillende keukens in allerlei soorten en maten. Ben jij benieuwd of er een rechte keuken voor jou bij zit? Kom dan eens kijken in onze showroom of maak vrijblijvend een afspraak voor meer informatie!