Een kijkje in de keuken: de familie de Groot

Ieder mens is uniek, zo is ook elke keuken uniek. Bij een kijkje in de keuken gaan we langs bij onze klanten en brengen wij hun verhaal in beeld. Waren zij naar een specifieke keuken op zoek? Waarom hebben zij voor deze keuken gekozen? Vandaag nemen we een kijkje bij de familie de Groot in Katwijk!

Renovatie van een rijksmonument

Begin 2017 hebben wij een rijksmonument gekocht, een oud vissershuis uit 1770. De staat waarin het huis zich verkeerde was zorgelijk en omdat we het in één keer goed wilde doen hebben we in 9 maanden tijd het huis volledig laten renoveren. Ook de keuken was erg gedateerd en moest dus vervangen worden. Omdat de ruimte van de keuken een enigszins afwijkende maatvoering heeft was het zoeken naar een partij die in staat is om buiten de geëigende ontwerpen te denken. Een zoektocht op internet naar positieve reviews over keukenleveranciers bracht ons uiteindelijk bij Keukenwereld XXL.

Eerste bezoek bij Keukenwereld XXL

Bij aankomst was het verrassend te zien dat in een wat rustiger deel van het land zo’n enorm pand staat met heel veel woonwinkels. We hadden vooraf een afspraak gemaakt en werden bij aankomst direct vriendelijk ontvangen met koffie, thee en een warme appelflap, na 1½ uur rijden was dat een warm welkom. Wij hadden ons goed voorbereid op het gesprek en kwamen met een lijst met ‘need-to-have’ en ‘nice-to-have’, samen met alle plattegronden, foto’s en een eerste zelfgemaakt ontwerp. Omdat we er al veel tijd en energie gestoken hadden in de (on)mogelijkheden van de ruimte waarin de keuken moest komen hadden we ons al neergelegd bij het feit dat we een aantal concessies moesten gaan doen in onze wensenlijst.

Na een uurtje praten met Kees Jelier en samen door de showroom lopen om ideeën op te doen wilde hij een paar minuten hebben om na te denken over een ontwerp. Nog een kop koffie en thee verder kwam hij met een verrassende oplossing voor onze wensen. Door de keuken te splitsen in twee delen waren ineens al onze ‘need-to-have’ wensen wel mogelijk! Het was voor ons even schakelen omdat dit nieuwe ontwerp wel betekende dat we het ontwerp van de eetkamer ook moesten aanpassen. Maar al snel was duidelijk dat we hiermee de voor ons optimale indeling van de ruimte te pakken hadden.

Waarom de keuze voor Keukenwereld XXL?

Voornamelijk de prijs/kwaliteit verhouding en het creatieve meedenken met de klant. Naast het ontwerp hadden we ook duidelijke wensen t.a.v. de apparatuur maar helaas ook een budget waar wij graag binnen wilden blijven. Kees heeft ons daarin iedere keer open en eerlijk geïnformeerd over de kosten en de kwaliteit van de keuze die we konden maken. Ook ten aanzien van de specifieke kraan en wijnklimaatkast die wij graag wilden (‘nice-to-have’) heeft hij met ons meegedacht. Aangezien deze normaal gesproken niet in het assortiment van Keukenwereld XXL zaten heeft hij contact opgenomen met leveranciers en is met een mooi voorstel gekomen.

Hoe is de levering en montage ervaren?

De planning van het inmeten en plaatsen van de keuken heeft de nodige uitdagingen gehad. Zo hebben we vaak moeten schuiven in de planning. Zowel op ons initiatief als op initiatief van Keukenwereld XXL was er regelmatig contact en hebben wij iedere keer weer op veel begrip kunnen rekenen.

De plaatsing van de keuken is heel zorgvuldig en prettig verlopen. Met grote vakmanschap is de keuken snel en efficiënt geplaatst. Omdat bij één deel van de keuken het werkblad om een muur heen loopt zonder naden was dit best een uitdaging. Maar ook dit is met grote precisie gedaan en het resultaat is werkelijk schitterend.

Het resultaat

Terugkijkend op het hele proces van kennismaking, ontwerp, planning en uitvoering heeft Keukenwereld XXL zijn goede recensies, die voor ons aanleiding waren om langs te komen, meer dan waargemaakt. Van begin tot einde hebben ze ons als klant vooropgesteld en met ons meegedacht. We willen dan ook met volle overtuiging Keukenwereld XXL van harte aanbevelen.

Bekijk alle keukens