Zo kopen mannen en vrouwen een keuken

De aanschaf van een nieuwe keuken is nog net geen life event, maar kan wel veel impact hebben. Wie een nieuwe keuken koopt, moet met veel dingen rekening houden. Daar komt nog eens bij dat mannen en vrouwen volgens een onderzoek van CBW Mitex verschillende interesses hebben. Handig om te weten wanneer je een nieuwe keuken koopt!

De prijs van een nieuwe keuken

Uit het onderzoek blijkt dat mannen en vrouwen verschillende zaken belangrijk vinden. Niettemin is voor mannen én vrouwen de prijs van een nieuwe keuken een van de belangrijkste zaken. Logisch, want dat bepaalt hoe ver je kunt gaan en geeft je richtlijnen voor de vervolgstappen. Van alle mannen die aan het onderzoek deelnamen, vond 72% informatie over de verkoopprijzen heel belangrijk. Bij de vrouwen lag dit percentage op 73%. Opvallend is wel dat de prijs voor mannen niet hét belangrijkste criterium is. Dat is bij vrouwen wel zo: zij vinden andere aspecten minder belangrijk.

Vrouwen zijn meer gericht op praktische informatie

Vrouwen hebben tegelijkertijd vooral behoefte aan praktische informatie. Zo willen ze weten wat de levensduur is van een keuken, hoe lang ze garantie krijgen en of een keuken nog kan worden geruild. Daarnaast doen ze meer onderzoek naar beoordelingen en ervaringen van anderen. Zo vormen ze zich een beeld over de keukenzaak, over de service en over de kwaliteit van producten.
Hoewel natuurlijk niet elke vrouw hetzelfde is, zien we dit ook terug in onze showroom. Daarom bieden wij graag duidelijke, overzichtelijke en praktische informatie over alle keukens en accessoires die in onze showroom zijn te vinden. En ja, onze service en garantie overtreft alle verwachtingen en keukens kunnen worden geruild. Maar daarover vertellen we je graag meer in onze showroom.

Mannen zijn meer gericht op het product

Mannen zijn niet per se op zoek naar praktische informatie, maar willen liever weten hoe het product eruitziet. Dat vinden ze zelfs net zo belangrijk als de prijs van hun nieuwe keuken. Mannen willen daarnaast hun keuken kunnen zien en beleven: voelen en kijken vinden ze heel belangrijk.
Ze zijn dus veel meer gericht op de concrete, praktische kanten van de keuken en horen graag hoe hij is gemaakt én wanneer hij geleverd kan worden.
In onze showroom zijn meer dan 47 keukens te vinden, die je zelf kunt voelen en bekijken. Natuurlijk zijn we transparant over de prijzen levertijden.

Wil je meer weten? Kom dan eens langs of maak vrijblijvend een afspraak!

Meer keuken inspiratie >>