Vaatwasser: poeder of tabletten?

In onze showroom komen nog wel eens klanten die erg benieuwd zijn naar de beste oplossing voor hun vaatwasser. Op internet en in de media lees je immers verschillende verhalen over poeder en tabletten in de vaatwasser. Wat is het beste? We geven je graag antwoord.

Vaatwastabletten

Wie een vaatwasser heeft, gebruikt vaak vaatwastabletten. Die vind je immers volop in de winkel, in tegenstelling tot poeder voor vaatwassers. Eigenlijk is dat een manier van beïnvloeding: merken en supermarkten verkopen liever vaatwastabletten – de marges daarop zouden hoger zijn dan de marges op vaatwaspoeders. Vaatwastabletten leveren dus meer op en daarom verkopen winkels die liever.
Daarmee is niet gezegd dat vaatwastabletten kwalitatief beter zijn dan poeders. Natuurlijk is er kwaliteitsverschil, maar dat verschil is er ook tussen verschillende merken vaatwastabletten en tussen verschillende merken poeders. Tabletten of poeders hoeven dus niet slechter te presteren.
Wel is uit consumententests gebleken dat poeder per wasbeurt goedkoper is.
Het voordeel van vaatwastabletten daarentegen is dat ze veel compacter zijn. Ook vormen ze een kant-en-klare oplossing: je hoeft alleen maar een tablet te pakken en verder niet na te denken.

Vaatwastabletten of poeder?

Wat je kiest, is afhankelijk van je voorkeuren. Heb je weinig tijd en speelt je budget geen rol? Dan kun je vaatwastabletten kiezen. Ben je betrokken op het milieu of vind je de prijs per afwasbeurt belangrijk? Dan is een poeder een betere oplossing. Poeders lossen bovendien beter op in de vaatwasser, waardoor je vaat schoner zou kunnen worden. En omdat ze geen fosfaat bevatten, zijn ze ook minder schadelijk dan tabletten.
Lastige afweging? Probeer eens een poeder én vaatwastabletten en oordeel zelf of je vaat schoner is en wat je bespaart!

Meer keuken inspiratie >>