Rode keuken? Daar gaat je maag van rammelen

De tijd dat een keuken wit moest zijn, ligt al lang achter ons. In de achterliggende jaren zijn er talloze kleuren bijgekomen. Natuurlijk zijn er nog steeds witte keukens en een witte keuken is helemaal niet ouderwets. Een keukenblok in een ander kleurtje geeft je keuken echter een heel andere uitstraling en dat is ook wat waard. Eén van de kleuren die in populariteit toeneemt is de rode keuken. Maar let op: een rode keuken stimuleert je eetlust!

Wanneer kies je een rode keuken?

Of je een rode keuken kiest, is van verschillende factoren afhankelijk. Een rode keuken is natuurlijk een opvallende verschijning en je moet er elke dag tegenaan kijken. Bovendien komt een rode keuken vaak wat groter over. Daardoor past hij niet altijd even goed in een kleinere woon- of keukenruimte.
Een rode keuken moet daarnaast ook bij je humeur en stijl passen. Als je het alleen doet omdat je iets anders wilt, kun je je geld beter besteden aan een keuken die beter bij je past.
Een rode keuken heeft wel als voordeel dat hij warmte uitstraalt. Kies je voor een rode keuken in landelijke stijl, dan kun je dat oud-Engelse gevoel in je keuken oproepen.
Rood is er in talloze tinten. Dat biedt je mogelijkheden, want je kunt zelf kiezen uit een knalrode of juist oud-rode keuken. Mogelijkheden genoeg dus.
In onze keukenshowroom vind je een paar rode keukens. Bovendien zijn de meeste modellen in rood verkrijgbaar. We adviseren je graag!

Meer keuken inspiratie >>

Rode keukens en een rammelende maag

De titel van dit artikel maakte je vast nieuwsgierig: een rode koken laat je maag rammelen. Wat blijkt? Rood werkt volgens onderzoeken stimulerend en wekt je eetlust op. Geen wonder dat de drie grootste fastfoodmerken rood in hun logo gebruiken. Let maar eens op trouwens als je een horecagelegenheid bezoekt: grote kans dat het interieur iets met rood heeft.
Kies je voor een rode keuken, dan moet je misschien om je budget en calorieën gaan denken. Maar met een paar rode meubels en een wit keukenblok bereik je ook een sfeervol resultaat.
Benieuwd geworden of juist in de war geraakt van alle mogelijkheden? Kom eens langs om je te laten inspireren en adviseren!

Meer keuken inspiratie >>