Je hoogglanskeuken schoonmaken doe je zo

Hoogglanskeukens zij populair. Veel consumenten die op zoek zijn naar een designkeuken, kiezen voor een hoogglanskeuken. Tegelijkertijd wordt een groep consumenten afgeschrikt door de gedachte dat ze de keuken extreem vaak moeten schoonmaken. Hij glimt immers zo en moet dus wel gevoelig zijn voor vingerafdrukken en vlekken. Toch kun je je hoogglanskeuken gemakkelijk schoonmaken. Dat doe je zo …

Hoogglanskeuken schoonmaken – Methode

Er zijn veel verschillende methoden om een hoogglanskeuken schoon te maken. Die methoden hebben allemaal één gemene deler: je moet je er wel voor inzetten. Wie zich stoort aan vuil en vingerafdrukken, kan beter geen hoogglanskeuken kopen.
Je kunt die vingerafdrukken en andere vuiligheden gemakkelijk verwijderen met een natte en droge doek. Met de natte doek kun je namelijk snel de vlekken wegvegen en het oppervlak van je frontjes schoonvegen. De droge doek kun je gebruiken om na te vegen, zodat je geen druppels op je hoogglanskeuken hebt.

Door regelmatig even langs de vlekjes te gaan, zorg je altijd dat je hoogglanskeuken in perfecte staat is.

Er zijn overigens speciale schoonmaakmiddelen waarmee je een coating of vuilwerende laag op de keuken kunt aanbrengen. Dan hoef je minder vaak schoon te maken …

Tips voor een hoogglanskeuken

We schreven het al: een hoogglanskeuken wil je of wil je niet. Als je er één wilt, moet je er wel voor gaan. Een keuken moet immers mooi en praktisch zijn.

Wil je een hoogglanskeuken, dan doe je er goed aan om goed te overwegen waar je het keukenblok neerzet. Als je ‘m op een plek zet met veel licht, zijn de vlekken eerder te zien. Zet je ‘m op een plek met minder licht, dan hoef je ‘m ook minder schoon te maken.
Benieuwd of een hoogglanskeuken wat voor je is? Kom eens langs in onze showroom en laat je adviseren!

Meer keuken inspiratie >>