Een naad in je aanrechtblad

Als je een hoekkeuken of een lange rechte keuken koopt, krijg je onvermijdelijk een naad in je aanrechtblad. Aanrechtbladen zijn immers alleen verkrijgbaar in bepaalde maten en zeker niet met een hoek. Je krijgt dan hoe dan ook een naad. Of die naad goed zichtbaar is en hoe hij eruit ziet, bepaal je zelf. In dit artikel geven we daarom wat tips.

Moet je per se een naad in je aanrechtblad?

In onze keukenzaak ontmoeten we vaak consumenten die een aanrechtblad zonder naad willen. Dat is vaak het mooist. In veel gevallen kunnen we echter geen aanrechtblad uit een stuk leveren. Dat moet omdat het materiaal niet lang genoeg is of omdat het juist zo zwaar is dat je keuken er onder kan bezwijken. Dat wil je natuurlijk niet.
Afhankelijk van de materialen kunnen we keukenbladen uit een stuk tot 4 meter leveren. In sommige gevallen is dat echter maar 2,5 meter.

Wanneer we geen aanrechtblad uit een stuk kunnen leveren, moet hij dus uit meerdere stukken bestaan. In de meeste gevallen krijg je dan twee aanrechtbladen. Kies je voor een U-vormige keuken, dan zal je aanrechtblad zelfs uit drie stukken bestaan.
De naad tussen de aanrechtbladen maken we dicht met kit, hars of een ander materiaal.

Meer keuken inspiratie >>

De plaats van de naad

Een naad in je aanrechtblad is dus bijna onvermijdelijk. Dat betekent echter niet dat je een heel goed zichtbare naad krijgt. Onze keukenmonteurs zullen je aanrechtblad namelijk zo plaatsen dat de naad het minst zichtbaar is. Bovendien maken ze gebruik van een geschikte kit in de juiste kleur, zodat de naad ook niet opvalt als hij wel op een “zichtlocatie” zit.
Natuurlijk houden we bij de plaatsing rekening met oneffenheden en temperatuur- en luchtvochtigheidsverschillen.
Maar als het even nodig is, voorkomen we die naad en krijg je gewoon een aanrechtblad uit een stuk. Wel zo handig …

Wil je weten of jouw werkblad ook een naad krijgt? Kom eens langs en laat je informeren!

Lees hier meer voor een aanrechtblad op hoogte.

Meer keuken inspiratie >>