Composiet aanrechtblad, of toch van graniet?

Een composiet aanrechtblad, of toch een blad van graniet? Het is een keuze die vaak gemaakt moet worden bij het uitkiezen van een nieuwe keuken. Om u alvast op weg te helpen zetten we in dit artikel de twee materialen recht tegenover elkaar: composiet vs. graniet. Wat is het beste materiaal voor uw aanrechtblad?

Waar wordt het van gemaakt?

Composiet wordt gemaakt van kwarts. Kwarts is een mineraal wat vaak constant is, zowel in kleur als structuur. Vandaar dat er van composiet strakke en mooie aanrechtbladen gemaakt kunnen worden, die een uniforme kleur hebben of waar steeds hetzelfde patroon in terug komt.

Graniet is geen mineraal maar een stollingsgesteente, wat door de jaren heen in de natuur is ontstaan. Graniet is dus een 100% natuurlijk product. Dit betekent ook dat ieder aanrechtblad van graniet uniek qua kleur en structuur is.

In welke keuken past zo’n blad?

Omdat composiet in zoveel verschillende kleuren te verkrijgen is, past een composiet aanrechtblad in vrijwel elke keuken. Een composiet aanrechtblad kan een klassieke, robuuste, nostalgische, moderne of juist strakke uitstraling geven aan een keuken. Door de verschillende bewerkingsmogelijkheden en unieke kleuren is een granieten aanrechtblad ook in veel verschillende situaties toepasbaar. Er zijn diepzwarte granieten aanrechtbladen, maar ook hele lichtkleurige soorten met marmerstructuur.

Wat zijn de eigenschappen van het materiaal?

Composiet

  • Krasvast
  • Slijtvast
  • Stootvast
  • Hoge dichtheid: vloeistoffen, vuil en vlekken trekken moeilijk in het blad.
  • Erg hygiënisch

Graniet

  • Krasvast
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Uniek in zowel kleur als structuur

Hoe kies ik het juiste materiaal?

Doordat een composiet aanrechtblad in een groot scala aan kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar is, past dit aanrechtblad in vrijwel alle keukens. Daarnaast is het erg onderhoudsvriendelijk en hittebestendig. Dat wil overigens niet zeggen dat u er hete pannen op kunt zetten, gebruik hiervoor natuurlijk altijd een pannen onderzetter.

De natuurlijke eigenschappen van een granieten aanrechtblad maken elk blad uniek. Belangrijk is om hier rekening mee te houden bij het uitkiezen van uw gewenste blad. Deze worden namelijk vaak aan de hand van een kleurenstaal gekozen, terwijl het uiteindelijke blad hiervan kan afwijken. Voor sommige kleuren kan het nodig zijn om bij de leverancier uw blad uit te kiezen, wij zullen u daarover altijd informeren.

Wanneer u de keuze moet gaan maken tussen een composiet aanrechtblad of van graniet, raden wij sowieso altijd aan om beide bladsoorten aandachtig te bekijken. De kleur, structuur en andere eigenschappen komen toch het beste over wanneer u dit met uw eigen ogen kunt bekijken. Wilt u verschillende soorten en materialen van keukenbladen vergelijken? Kom dan eens langs bij ons in de showroom.

Een afspraak maken