Advies voor kokend water kranen

De kokend water kraan, eigenlijk officieel “kokendwaterkraan” geheten, is al een tijd in opmars. Hij is dan ook erg handig: dankzij een kleine boiler heb je altijd binnen enkele seconden écht kokend water. Inmiddels is de kokend water kraan er in allerlei soorten en maten. Welke mogelijkheden zijn er?

Losse kokend water kraan

De losse kokend water kraan is een kraan die je ter aanvulling op je normale kraan gebruikt. Hij staat dus los van de gewone kraan en daardoor heb je twee verschillende kranen op je aanrechtblad. Wanneer je kiest voor een losse kraan,krijg je een boiler onder je aanrecht die voor heet water zorgt. De losse kokend water kraan werd voor het eerst geïntroduceerd door Quooker. De losse kraan is dan ook eigenlijk het moederontwerp: alle andere kokend water kranen zijn uit dit concept voortgekomen.

Combi kokend water kraan

De combi kokend water kraan is een verdere uitwerking van de losse kokend water kraan. De combi kokend water kraan bestaat ook uit een tweede kraan op je aanrechtblad. De kraan maakt echter wel gebruik van dezelfde boiler die ook wordt gebruikt voor gewoon heet water. Feitelijk krijg je kokend heet water uit je kraan, maar zorgt een mengventiel met koud water dat je gewoon veilig je gewone kraan kunt gebruiken.

Alles-in-een kokend water kraan

De alles-in-een kokend water kraan is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van kokendwaterkranen. Als je kiest voor een alles-in-een kraan, heb je dus nog maar één kraan op je aanrechtblad die kokend, warm én koud water geeft. Dat vraagt wel even wat gewenning, maar heeft als voordeel dat je geen extra ruimte kwijt bent en dat je je ook niet zo snel kunt vergissen.

Welke kokend water kraan je kiest, is afhankelijk van je voorkeur en van je persoonlijke ervaring. Lees ook ons artikel over veiligheid van kokendwaterkranen voor meer tips en advies.

Kom je er niet uit of wil je de kranen zelf ervaren? Breng dan eens een bezoek aan onze showroom of maak een afspraak met onze adviseurs!

Meer keuken inspiratie >>