Kunststof keukenblad

Het kunststof keukenblad, ook wel aanrechtblad van kunststof genoemd, is nog steeds ongekend populair in Nederland: hoewel er veel alternatieven zijn, zoals het granieten aanrechtblad, composiet aanrechtblad en betonnen aanrechtblad, wordt een kunststof keukenblad nog veel verkocht. Dat heeft deels te maken met de scherpe prijs-kwaliteitverhouding en deels met de vele mogelijkheden van een kunststof keukenblad. Bovendien kunnen kunststof keukenbladen bij veel keukens worden verkocht.
Op deze pagina lees je meer over het kunststof keukenblad.

Wat is een kunststof keukenblad?

Een kunststof keukenblad is een keukenblad van… hout. Het keukenblad bestaat namelijk uit een houten frame. Dat frame wordt afgewerkt met een fineerlaag. Deze fineerlaag is wel van kunststof. Vandaar de naam “kunststof keukenblad”.
Het houten frame van het keukenblad is gemaakt van MDF. Het is niet helemaal massief, maar wel extreem stevig: kunststof keukenbladen zijn niet kapot te krijgen.

Kunststof keukenblad in soorten en maten

Omdat hout en fineer overal te verkrijgen zijn, kunnen kunststof keukenbladen relatief goedkoop worden gemaakt. De kunststof keukenbladen behoren daarom tot de goedkoopste keukenbladen die er zijn. De prijs zegt in dit geval helemaal niets over kwaliteit: kunststof keukenbladen zijn van hoge kwaliteit en gaan wel 15 jaar of langer mee.
De uitstraling van het keukenblad wordt verkregen door fineer over het frame aan te brengen. Daardoor zijn er ontzettend veel mogelijkheden: je kunt bijvoorbeeld kiezen uit tientallen kleuren én tientallen motieven. Alleen al in onze showroom vind je honderden mogelijkheden!
Dankzij allerlei ontwikkelingen kun je trouwens vaak niet eens meer zien dat een keukenblad van kunststof is. Bovendien kun je fineer krijgen dat helemaal is afgestemd op de huidige trends. Daardoor hoeven gasten niet eens te zien dat je een keukenblad van kunststof hebt.

De voordelen van een kunststof keukenblad

Eén van de belangrijkste voordelen van een kunststof keukenblad is dat hij zo betaalbaar is. Daardoor is het keukenblad in trek bij talloze consumenten die iets moois willen tegen een goede prijs.
Dankzij de fineerlaag zijn kunststof keukenbladen bovendien hygiënisch: je kunt ze gemakkelijk schoonmaken en vuile stoffen kunnen niet verder komen dan de bovenlaag. Je hoeft dus niet zomaar bang te zijn voor ziektekiemen of bacteriën…
Het kunststof keukenblad wordt daarom vaak gekocht door mensen die op zoek zijn naar wat simpels of die een intensief huishouden hebben. Wanneer het keukenblad goed wordt gebruikt, is er weinig onderhoud nodig. Wel zo handig in een druk gezin!

Kunststof keukenblad voor elke keuken

Een kunststof keukenblad is in principe geschikt voor elke keuken. Of je nu op zoek bent naar een hoekkeuken, houten keuken, eilandkeuken of landelijke keuken: in onze showroom vind je kunststof keukenbladen in elke stijl en voor elk budget. Bovendien bieden we per keukenopstelling meerdere motieven en meerdere kleuren aan. Daardoor kun je al snel uit zo’n 25 verschillende kunststof keukenbladen kiezen. Keuze genoeg dus en anders kunnen we altijd kijken naar andere mogelijkheden!

Kunststof keukenblad voor keukens in Zeeland

Keukenwereld XXL biedt dus veel verschillende kunststof keukenbladen. Dat moet ook wel, want als keukenspecialist in Zeeland zijn we synoniem voor “Keukens Zeeland”. Vanuit Zeeland en plaatsen in de brede regio komen klanten naar onze showroom in Poortvliet om alle mogelijkheden te ontdekken en zelf te ervaren. Ben jij op zoek naar een keuken of kunststof keukenblad? Bezoek dan onze showroom of maak een afspraak voor deskundig advies op maat!