Keukenrenovatie

Een keukenrenovatie wordt door veel consumenten als een spannende en tijdrovende klus gezien: je keuken ondersteboven, je huis onder het stof… Toch moet je er zeker één keer in je leven aan geloven. Een beetje voorbereiding kan dan zeker helpen. Waarom zou je kiezen voor een keukenrenovatie? Wat komt er bij een keukenrenovatie kijken? En wat kost een keukenrenovatie?

Waarom zou je kiezen voor een keukenrenovatie?

Zoals gezegd: een keukenrenovatie is vaak een ingrijpend project. Bovendien vinden veel consumenten een keukenrenovatie een kostbare klus, hoewel dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Als er dan zoveel nadelen zijn, wat zijn dan de voordelen van een keukenrenovatie?
Allereerst is een keukenrenovatie soms gewoon keihard nodig. Lekkende kranen, verzakte muren en gescheurde aanrechtbladen kunnen een hele keuken verpesten. Met een keukenrenovatie laat je de oude keuken achter je en kies je voor iets nieuws: dat kan een heel nieuw keukenblok zijn of een opgeknapt keukenblok dat er weer uitziet alsof je ‘m nieuw hebt gekocht.
Een keukenrenovatie kan ook een goede oplossing zijn wanneer je een nieuw huis koopt met een keuken die je niet zo mooi vindt, of wanneer je bent uitgekeken op je bestaande keuken.

Wat kun je doen bij een keukenrenovatie?

Wie kiest voor een keukenrenovatie, kiest er vaak voor om de hele keuken op te knappen: oude keukenblok eruit, nieuwe keukenblok erin, nieuw behangetje en nieuwe keukenmeubels. Die stap is het meest logisch omdat je een keuken het best in één keer kunt aanpakken.
Het is ook praktisch om gelijk het keukenblok te vervangen: dit is vaak de stoffigste klus van het hele project. Een keukenblok dat tekenen van slijtage begint te vertonen, kan het beste helemaal worden ingewisseld voor een nieuwere exemplaar dat weer jaren mee kan.
Wie niet kiest voor het vervangen van het hele keukenblok, kan het beste kiezen voor het vervangen van alles wat defect begint te raken: met nieuwe apparatuur wordt je keuken vaak weer praktischer. Soms krijg je zelfs meer mogelijkheden dan voorheen!

Wat komt er kijken bij een keukenrenovatie?

Het plaatsen van een nieuwe keuken is een ingrijpende klus. Wie een nieuwe keuken koopt, krijgt altijd te maken met zaken waarin keukenexperts ruime ervaring hebben maar waarmee consumenten weinig ervaringen hebben: er moeten leidingen worden verlegd, gaten geboord, vloeren worden afgevlakt en wanden worden afgewerkt. Dat levert veel stof en veel werk op. Een keukenzaak kan je daar echter goed bij helpen. Een goede keukenzaak weet niet alleen alles vakkundig aan te leggen, maar ook de hoeveelheid stof tot een minimum te beperken.

Wat kost een keukenrenovatie?

De kosten voor een keukenrenovatie zijn afhankelijk van de plannen die je hebt en van je bestaande keukensituatie. Zo kan de prijs voor een nieuwe keuken variëren van € 2.000 tot € 40.000. Die prijs is vaak inclusief het aanleggen en verplaatsen van gas-, elektra- en waterleidingen. Daarnaast komen er eventueel nog de kosten voor het verbouwen van je keuken en de kosten voor een nieuwe wand en nieuwe vloer bij.

Heb je al een budget of weet je helemaal niet waar je moet beginnen? Maak eens een vrijblijvende afspraak met de adviseurs van Keukenwereld XXL en laat je inspireren!