Keukenprijs: wat kost een keuken?

Eén van de meest gestelde vragen over keukens gaat over de keukenprijs: wat kost een keuken? In dit artikel leggen we je graag uit wat een keuken kan kosten. Toch kunnen we geen kant-en-klaar antwoord geven: de prijs van een keuken hangt namelijk van heel veel dingen af. Hoe duur je keuken dus uiteindelijk is, heeft veel te maken met je eigen situatie.
Natuurlijk vertellen we wel veel achtergrondinformatie over de keukenprijs. Dan weet je hoe de prijs van je keuken tot stand komt en waar je rekening mee kunt houden.

Hoe komt de keukenprijs tot stand?

In onze showroom vind je keukens in alle soorten, maten en stijlen. We hebben voor elk budget meer dan één geschikte keuken. En of je nu een grote of kleine, luxe of eenvoudige keuken koopt: je krijgt altijd waar voor je geld én hoge kwaliteit. Maar hoe komt de prijs van een keuken tot stand?
Dat is heel eenvoudig: we zoeken binnen elke prijsklasse naar kwalitatieve materialen en apparaten. Door goede keuzes kunnen we hoogwaardige keukens tegen gewone prijzen bieden. Dat de ene keuken duurder is dan de andere, heeft te maken met de gebruikte materialen. Op een budgetkeuken kunnen we natuurlijk geen aanrechtblad van graniet aanbieden. En bij een maatwerkkeuken bieden we meestal geen werkbladen van kunststof aan.
Daarnaast worden de prijzen bepaald door onze inkoopstrategie. Budgetkeukens kunnen we goedkoop aanbieden omdat we ze groot inkopen. Een maatwerkkeuken kunnen we natuurlijk niet groot inkopen omdat elke klant andere wensen heeft. Daardoor is zo’n keuken al snel duurder.
Ook apparaten bepalen de keukenprijs. Van veel keukens kunnen we de prijs laag houden door strategisch keukenapparaten in te kopen. Niet alle merken passen in alle keukens. Daardoor kan de keukenprijs ook toenemen.

Keukenprijs: andere factoren

De keukens in onze showroom hebben allemaal een vaste prijs. Die prijzen zijn echter standaardprijzen, exclusief speciale aanpassingen en exclusief montage. De prijs voor het monteren van een keuken valt erg mee ten opzichte van je keuken zelf, maar je moet er natuurlijk wel rekening mee houden.
De prijs voor het monteren van de keuken is gebaseerd op je woonsituatie. Soms moeten bepaalde leidingen worden verlegd. In andere gevallen moet er wat op de grond of met de muur gebeuren. Dat soort werkzaamheden kosten tijd en dus geld. Dat bedrag komt bovenop de keukenprijs.
Gelukkig hebben wij ervaren monteurs in dienst die niet alleen je keuken goed kunnen monteren, maar dat ook nog eens snel kunnen. Daardoor kunnen we de prijs voor je keuken laag houden.

Keukenprijs: waar heb je zelf invloed op?

Natuurlijk heb je de keukenprijs ook voor een deel zelf onder controle. Hoe duur een keuken wordt, is erg afhankelijk van je eigen wensen en eisen. In onze showroom staan standaardkeukens in een bepaalde opstelling en in een bepaalde uitvoering. Zo vind je hoekkeukens, houten keukens, keukeneilanden en nog diverse andere opstellingen. Die hebben elk hun eigen uitvoering, met hun eigen prijs. Per getoonde keuken zijn er een aantal mogelijkheden. Zo kun je zelf kiezen welke kleur je wilt, van welk materiaal de keuken moet zijn en welk aanrechtblad op je keuken moet komen. De standaardkeuzes hebben weinig invloed op de keukenprijs. Wanneer je echter andere aanpassingen wilt, zoals een kleur die niet wordt geleverd of een keukenapparatuur van een ander merk, ga je dat merken in de keukenprijs.
Je kunt de keukenprijs dan ook laag houden door te kiezen uit de vele standaardopties (vaak kunnen we één keuken voor dezelfde prijs in wel 20 uitvoeringen leveren!). Ook kun je overwegen om de keuken zelf te monteren, zodat je de keukenprijs laag houdt. We raden dat echter alleen aan als je veel ervaring hebt en weet waar je op moet letten. Ben je wat minder technisch? Besteed het dan uit: voor een scherpe prijs bieden we goed werk en profiteer je ook nog eens van garantie.

Keukenprijs weten? Kom eens langs

Heb jij op onze website een mooie keuken gezien en wil je weten wat je er voor betaalt? Wil jij weten welke keukens we aanbieden tegen welke prijs? Bezoek dan eens onze keukenshowroom in Zeeland of maak een afspraak met onze deskundige adviseurs!