Keuken kopen? Lees onze 5 tips

Wil je een keuken kopen? Sterkte, want we weten dat de aanschaf van een nieuwe keuken je veel hoofdbrekens kan bezorgen. Ben je op zoek naar tips? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Op deze pagina vind je aandachtspunten voor de belangrijkste aspecten van je nieuwe keuken.

Wat mag je nieuwe keuken kosten?

Hoe je nieuwe keuken eruit zal zien, is voor een groot deel afhankelijk van je budget. Bepaal daarom eerst wat je maximaal wilt uitgeven aan je nieuwe keuken. Kijk daarbij iets verder dan alleen een simpel geldbedrag: houd je in het budget rekening met montage kosten of komen die nog bovenop het aankoopbedrag? En moeten er nieuwe leidingen worden aangelegd? Denk ook aan andere verbouwwerkzaamheden: het afvoeren van de oude keuken of schilderen en behangen van de kale wanden.
Door vooraf een bedrag vast te stellen, weet je goed hoe ver je financieel kunt gaan. Ook weet je dan gelijk in welke richting je moet denken wanneer je in een showroom komt. Bovendien kan je keukenadviseur je dan ook helpen om binnen het budget te blijven.
Je budget hoeft overigens niet tot in detail te worden vastgesteld: door alleen een eindbedrag te bepalen, bied je jezelf de mogelijkheid om te schuiven tussen kosten voor aanschaf en verbouwing en pin je jezelf niet vast aan een kraan van een bepaald bedrag ten koste van je aanrechtblad.

 

Welke stijl krijgt je nieuwe keuken?

De uitstraling van je nieuwe keuken is net zo belangrijk als je budget, maar hangt daar net zo goed mee samen. Welke stijl je wilt, is afhankelijk van je wensen en voorkeuren. Gelukkig bieden we veel verschillende keukens, variërend van hoekkeukens en eilandkeukens tot landelijke keukens en hoogglanskeukens.
Het is wel slim om wat foto’s van je huidige interieur mee te nemen, zodat je in de showroom wat houvast hebt tijdens het keuzeproces.

Hoe groot wordt je nieuwe keuken?

De grootte van je nieuwe keuken is afhankelijk van je plannen. In onze showroom krijgen we veel klanten die niet alleen een nieuwe keuken kopen, maar ook hun bestaande keuken uitbouwen. In dat geval is het goed om het nieuwe keukenoppervlak te weten. Binnen beperkte ruimtes bieden we overigens ook interessante mogelijkheden, want onze adviseurs weten als geen ander hoe je de keukenruimte optimaal moet benutten.
Kies wel voor een keuken die past bij je persoon en bij je werkwijze. Een grote keuken is natuurlijk prachtig, maar wanneer je de keuken weinig gebruikt, kun je ook overwegen om de keukenruimte anders in te delen.
Denk daarnaast ook aan de indeling: wil je kastjes of laden? En wordt je nieuwe keuken een woonkeuken of kookkeuken?
Maak eventueel alvast een eigen indeling en neem die mee, zodat onze adviseurs weten waar je voorkeuren liggen. Wist je overigens dat we in onze studio 3D-beelden van je nieuwe keuken maken? Dan weet je gelijk waar je over praat!

Welke apparatuur komt er in je nieuwe keuken?

Op het gebied van keukenapparatuur is er tegenwoordig veel te kiezen. Kies je voor een gewone inbouwoven of wil je een dubbele oven? Kies je voor een fornuis of wil je een keramische kookplaat? En wil je ook nog een kokendwaterkraan of koffieautomaat? Moet alle keukenapparatuur worden ingebouwd of wil je bepaalde apparaten vrijstaand?

Welke keuzes je maakt, is vooral afhankelijk van je budget en keukenstijl, maar je keuze voor vrijstaande apparaten kan ook je keukenstijl weer beïnvloeden? Ingewikkeld? Wel een beetje, maar onze adviseurs kunnen je goed helpen.
We raden je altijd aan om de inbouwapparatuur van één merk te nemen, zodat je eenheid – en dus rust—in je keuken krijgt. Dankzij ons inkoopbeleid betaal je daarvoor nooit te veel.
Wil je toch liever zelf je keukenapparatuur kopen? Geen probleem, maar houd dan wel rekening met de afmetingen, want het moet natuurlijk wel perfect passen!

Welke materialen wil je in je nieuwe keuken?

Net zo belangrijk in je nieuwe keuken: materialen. Heb je voorkeur voor een aanrechtblad van kunststof of graniet? En moeten de keukenkastjes van hout zijn of heb je liever een kunststofafwerking? De materialen zijn voor een groot deel bepalend voor de uitstraling van je keuken. Maak dus een bewuste keuze!
Je materialen hebben trouwens ook veel te maken met je budget. Voor een laag budget krijg je meestal geen aanrechtblad van graniet. Toch kijken we graag naar de mogelijkheden, zodat je zeker weet dat je het meeste waar voor je geld krijgt.
Ben je benieuwd wat er nog meer komt kijken bij de aankoop van een nieuwe keuken? Of zie je door de bomen het bos niet meer? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of kom eens langs in onze showroom!