Een keuken kopen: drie handige tips

Als keukenzaak in Zeeland bevindt Keukenwereld zich op de grens van de drukste regio van Nederland. Maandelijks verwelkomen we honderden bezoekers uit Zeeland en uit de Randstad die een keuken willen kopen. De meeste bezoekers hebben één ding gemeen: ze kopen maar zelden een keuken en weten dus niet goed waar ze beginnen moeten. Logisch!
Grote kans dat jij precies hetzelfde “probleem” hebt: je wilt een keuken kopen, maar waar moet je op letten? Om je te helpen, zetten we in dit artikel drie handige tips op een rijtje. Voor ons zijn ze heel vanzelfsprekend, maar dat geldt niet voor elke keukenzaak en zeker niet voor elke keukenklant. Doe er dus je voordeel mee!

Een kookeiland op de verkeerde plek

Het kookeiland is helemaal in. En eerlijk is eerlijk: een mooi en goed geplaatst kookeiland is een lust voor het oog en een genot voor de eigenaar. Daarom vind je in onze showroom ook verschillende keukeneilanden. Bovendien verkopen we zogenaamde “schiereilanden”: kookeilanden die aan je keuken vastzitten.
Wil je een kookeiland, dan doe je er wel goed aan om je even te verdiepen in de mogelijkheden. Een kookeiland vraagt namelijk nogal wat ruimte midden op je keukenvloer. Bovendien kun je voor de meeste kookeilanden niet de bestaande leidingen en afvoeren gebruiken. Er moet dus wel wat werk verzet worden om je kookeiland te plaatsen. Wanneer hij dan op de verkeerde plaats staat, heb je er de komende 10 tot 20 jaar last van: je moet dan altijd te ver lopen om bij je spullen te kunnen en soms blokkeert hij zelfs een doorgang.
Neem dus een kookeiland als je er echt voldoende ruimte voor hebt. Laat je ook deskundig adviseren, want ook bij voldoende ruimte moet je kookeiland wel zo worden geplaatst dat hij je elke dag veel gemak bezorgt!

Keukenverlichting

Verlichting in de keuken is belangrijk en soms zelfs van levensbelang! Verlichting biedt immers zicht op donkere hoekjes en kan het verschil maken tussen veilig werken en een ongeluk in de keuken. En omdat je veel tijd in je keuken doorbrengt, kan slechte verlichting zelfs schadelijk zijn voor je ogen. Kies daarom voor voldoende verlichting. Eventueel kun je kiezen voor sfeerverlichting of voor verlichting met verschillende standen. Je kunt dan voor zowel een sfeervolle keuken als voor een praktische werkkeuken kiezen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een combinatie van sfeerverlichting en functionele verlichting: in het ideale geval heb je dan heldere verlichting boven je werkblad en sfeerverlichting in je zit- of eethoek. Goed licht levert je elke dag veel gemak op!

Keuken zelf plaatsen

Handige consumenten willen graag zelf de keuken plaatsen om kosten te besparen. Dat is begrijpelijk, maar niet altijd aan te raden. Het verschil tussen het zelf plaatsen of laten plaatsen van een keuken is namelijk niet altijd heel groot. Bovendien moet je echt veel verstand hebben van leidingen, elektra en de installatie van de keuken zelf. Heb je niet zo veel ervaring? Doe het dan niet zelf, maar kies voor onze ervaren monteurs: zij plaatsen de keuken snel en deskundig en voorkomen dat jij uren bezig bent zonder het gewenste resultaat te behalen. Ieder zijn vak!