Greeploze keuken

Greeploze keukens zijn al tijden in. Daar hebben we wel een verklaring voor: na de periode van knoppen en handvatten vinden ontwerpers én consumenten het tijd voor wat anders: wat straks en glads. En zelfs binnen de wereld van greeploze keukens zijn er nog weer verschillen. Greeploos is lang niet altijd zomaar greeploos…

Greeploze keuken

Als we het hebben over een greeploze keuken, bedoelen we daarmee een keuken zonder handgrepen. Een greeploze keuken valt dan ook op door zijn strakke vormgeving: alle kastjes zijn helemaal glad afgewerkt en nergens is een knop of handgreep te bekennen.
Hoe je een greeploze keuken dan open krijgt? Heel eenvoudig: de handgreep is in een greeploze keuken verwerkt in de boven- of onderkant van de keukendeurtjes. Bij keukendeurtjes in het keukenblok is de handgreep verwerkt in de bovenkant, terwijl de handgreep in keukenkastjes is verwerkt in de onderkant.
De kastjes van een greeploze keuken onderscheiden zich dan ook door een inkeping over de hele breedte van het deurtje. Door je vingers in die inkeping te plaatsen, kun je de keukendeurtjes openen.

Het nut van een greeploze keuken

Wie altijd een keuken met gewone handgrepen heeft gehad, moet misschien even wennen aan een greeploze keuken: in het begin grijp je nog wel eens mis. Toch is dat maar één nadeel van een greeploze keuken. In veel andere opzichten zijn greeploze keukens immers niet van andere keukens te onderscheiden.
Het nut van een greeploze keuken is dan ook vooral de gladde afwerking: daardoor kun je de keukenkastjes gemakkelijk schoonmaken. Bovendien kun je niet langer met je kleren of schort achter uitstekende knopjes blijven hangen. Dat voorkomt in ieder geval kleerscheuren…
Het gemak van een richel als handgreep is ook dat je ‘m gemakkelijk kunt schoonmaken met een doekje. Bij meerdere kastjes naast elkaar kun zelfs je poetsdoek in één streep doortrekken. Dat scheelt toch weer wat geboen.
Greeploze keukens zijn dan ook ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een gladde en moderne keuken met weinig onderhoud.

Verschillende voorbeelden van greeploze keukens

De term “greeploze keuken” wordt vaak gebruikt om een type keuken aan duiden. Toch is een greeploze keuken niet maar één soort keuken. Er zijn veel verschillende keukenstijlen waarin je een greeploos ontwerp kunt gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hoogglanskeuken of een moderne keuken? Deze keukens zijn uiterst geschikt voor greeploze kastjes.
Minder geschikt is een landelijke keuken: het past niet in de aard en het ontwerp van deze keukens om greeploze kastjes te hebben. Natuurlijk is er veel mogelijk, maar wij adviseren je om een keuken wel z’n karakter te laten houden. Landelijke keuken? Niet greeploos doen dan…

Ter inspiratie wat greeploze keukens op een rijtje…

Greeploze keukens Zeeland

Genoeg inspiratie en informatie? Dan is het tijd voor de volgende stap: een bezoekje aan onze showroom. Wij zijn Keukenwereld XXL in Poortvliet, bekend om onze kwalitatieve keukens. Wie denkt aan keukens Zeeland, denkt aan Keukenwereld XXL: vanuit de brede regio trekken we talloze klanten die weer naar huis gaan met een van de vele keukens uit onze showroom, al dan niet op maat.
Ben jij benieuwd naar wat wij te bieden hebben? Kom eens langs in onze showroom of maak een afspraak voor advies op maat!