Granieten aanrechtblad

Het granieten aanrechtblad gaat al weer heel wat jaren mee: een aantal decennia geleden werd het aanrechtblad voor het eerst geïntroduceerd en sindsdien is het altijd populair geweest. Inmiddels zijn er diverse concurrenten, zoals betonnen aanrechtbladen en composiet aanrechtbladen. Toch kiezen nog steeds veel consumenten voor een aanrechtblad van graniet. In dit artikel lees je waarom.

Wat is een granieten aanrechtblad

Een granieten aanrechtblad is een massief natuurproduct. Graniet wordt gewonnen in zogenaamde granietgroeves. Daar wordt graniet in grote stukken voorzichtig weggezaagd, waarna het naar een fabriek wordt gebracht. Daar worden kleinere stukken graniet uitgezaagd en bewerkt. Vervolgens worden de stukken op maat gemaakt voor bijvoorbeeld een granieten aanrechtblad. Graniet wordt echter niet alleen gebruikt voor aanrechtbladen, maar ook voor schouwen, vloeren, wanden en grafstenen.

Voordelen van een granieten aanrechtblad

Een granieten aanrechtblad is dus afkomstig uit de natuur. Dat biedt veel voordelen. Het belangrijkste kenmerk is dat geen enkel granieten aanrechtblad hetzelfde is. Ook als twee granieten aanrechtbladen uit dezelfde groeve of zelfs uit dezelfde productiebatch komen, zijn ze nog heel anders. Dat betekent natuurlijk ook dat je nooit helemaal exact vooraf weet hoe je granieten aanrechtblad eruit zal zien…
Andere voordelen van een aanrechtblad van graniet zijn: het materiaal is hittebestendig en kras- en stootvast. Daardoor is een granieten werkblad erg geschikt voor toepassing in de keuken én erg duurzaam.
Een granieten werkblad vereist aan de andere kant wel wat onderhoud: door bepaalde materialen en stoffen kunnen vlekken ontstaan die niet meer zijn weg te krijgen. Als je goed voor je granieten aanrechtblad zorgt, hoef je je daar geen zorgen over te maken. Het is echter wel goed om er rekening mee te houden tijdens de aanschaf.

Een granieten aanrechtblad voor elke keuken?

Een granieten werkblad past in bijna elke keuken. Graniet is immers in meerdere kleuren te verkrijgen en niet perse voorbehouden aan een bepaalde interieurstijl. Zo kun je een granieten aanrechtblad plaatsen in je witte keuken, blauwe keuken of houten keuken. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden, hoewel we zien dat granieten aanrechtbladen minder vaak worden gekozen door liefhebbers van een minimalistische keuken of designkeuken.

Granieten aanrechtblad onderhouden

Je kon hierboven al lezen dat een granieten aanrechtblad veel voordelen heeft, maar ook wat kwetsbare kanten kent. Om je granieten aanrechtblad in optimale staat te houden, raden we je daarom aan om je aanrechtblad regelmatig te impregneren. Vlekken kun je verwijderen met staalwol en een licht schoonmaakmiddel en heet water.

Granieten aanrechtblad? Laat je goed informeren

Graniet is een luxeproduct. Dat betekent dat er veel namaak op de markt is. Daarom is het belangrijk dat je je goed laat informeren en dat je goed oplet. Er zijn namelijk goedkope granieten aanrechtbladen in omloop die een stuk poreuzer zijn en daardoor veel sneller permanent beschadigd raken. Lever dus niet in op klasse en laat je informeren door een deskundige adviseur.
Onze ervaren medewerkers hebben jarenlange ervaring en weten als geen ander welk granieten aanrechtblad de beste keus is. Wil je weten of een granieten aanrechtblad bij je keuken past? Wil je zelf het graniet eens zien of voelen? Kom eens langs in onze showroom of maak een afspraak!