Blauwe keuken

Een blauwe keuken kom je niet veel tegen. Veel mensen plaatsen een witte keuken of een keuken in een warmte tint, zoals rood. Blauwe keukens zijn daardoor in de minderheid. Toch zijn blauwe keukens niet minderwaardig. Juist omdat ze er niet zoveel zijn, valt de blauwe keuken op. En een goed gekozen blauwe keuken kan een enorme eyecatcher in je huis zijn. Daarom kan het heel goed zijn om eens te kiezen voor iets anders. Want met een blauwe keuken schep je sfeer, een heel eigen karakter én ruimte voor discussie. En blauw is niet zomaar blauw: blauwe keukens zijn er in talloze verschillende tinten.

Blauwe keuken in allerlei tinten

De blauwe keuken is verkrijgbaar in veel verschillende tinten. Zo kun je kiezen voor een donkerblauwe keuken of voor een hemelsblauwe keuken en voor alle blauwe kleuren daar tussenin. Welke kleur je blauwe keuken uiteindelijk krijgt, is sterk afhankelijk van wat je wilt. Natuurlijk speelt ook de sfeer in huis een rol. in een donkere woning zouden we eerder kiezen voor een wat lichtere kleur omdat je woning door donkere kleuren sowieso minder ruimtelijk lijkt. Daarnaast is ook niet elke blauwe keuken geschikt voor elke woning. In je kleurkeuze moet je dus ook kijken naar de bestaande situatie en naar de stijl van je woninginrichting.

Blauwe keuken in soorten en maten

Als je een blauwe keuken wilt, heb je mogelijkheden te over. Bij een blauwe keuken heb je immers niet alleen keuze genoeg uit de tinten, maar ook uit de modellen. Zo zou je kunnen kiezen voor een blauw kookeiland of voor een blauwe hoekkeuken. Ook rechte keukens en maatwerkkeukens zijn in blauw verkrijgbaar.
Let op: welke tint je kleur uiteindelijk wordt, is wel een beetje afhankelijk van het model dat je kiest. Niet alle keukens zijn namelijk te verkrijgen in alle kleuren. Zo kan het zijn dat een hoekkeuken net in een andere kleur blauw is te verkrijgen dan een rechte blauwe keuken. Laat je door die waarschuwing niet van de wijs brengen: er zijn altijd mogelijkheden genoeg en anders bekijken we graag hoe we je een keuken in de gewenste kleur kunnen bieden. Onze maatwerkkeukens kunnen in alle mogelijke RAL-kleuren worden gespoten, dus dat zou zeker een betaalbare oplossing kunnen zijn.

Blauwe keuken inspiratie

We schreven het al: een blauwe keuken kom je niet veel tegen. Het is dan ook lastig om ergens binnen te wippen om wat inspiratie op te doen. Om je toch keukeninspiratie te bieden, helpen we je graag op weg. Hiernaast vind je een aantal voorbeelden van blauwe keukens. Zoals je kunt zien, zijn er verschillende mogelijkheden. Natuurlijk kun je je blauwe keuken nog meer karakter geven door de juiste accessoires toe te voegen.

Blauwe keuken? Kijk eens verder

Ben je op zoek naar een blauwe keuken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn Keukenwereld XXL in Zeeland. Vanuit de brede regio weten talloze klanten ons te vinden voor een (blauwe) keuken. Wij zijn vijf dagen in de week geopend en staan garant voor deskundig advies. Heb je genoeg inspiratie voor je blauwe keuken of wil je weten hoe een blauwe keuken er nu écht uitziet? Kom dan eens langs en laat je verrassen in Zeeland!