Betonnen aanrechtblad – Laat je informeren

Het betonnen aanrechtblad bestaat al een heel aantal jaren, maar is nog niet zo lang met zijn opmars bezig. Dat heeft alles te maken met het feit dat het betonnen aanrechtblad eerst nog goed moest worden ontwikkeld. Bovendien was de keukentrend het betonnen aanrechtblad niet zo gunstig gezind. Inmiddels is dat anders. Maar let goed op: niet elk betonnen aanrechtblad is hetzelfde.

De voordelen van een betonnen aanrechtblad

Het betonnen aanrechtblad heeft veel voordelen. Zo past het aanrechtblad goed in de huidige keukentrend waarin natuurlijke materialen een prominente plaats innemen.
Natuurlijk is dat niet voldoende voor een aanrechtblad om populair te worden. Daarom hebben betonnen aanrechtbladen meer te bieden: ze zijn hard, hittebestendig en slijtvast. En afhankelijk van de afwerking die je kiest, kan een betonnen aanrechtblad glad of juist wat ruwer zijn.
Waren aanrechtbladen vroeger heel zwaar, inmiddels zijn ze zo doorontwikkeld dat ze lichter zijn. Dat is niet alleen beter voor je keuken, maar ook een stuk praktischer tijdens de installatie.

Betonnen aanrechtblad zelf maken

Beton is gemakkelijk te krijgen. Daarom krijgen we nog wel eens de vraag van consumenten waarom ze zelf geen betonnen aanrechtblad zouden maken. En waarom niet?
Wij raden het af. Allereerst is een betonnen aanrechtblad zelf maken best een ingewikkelde klus. Je hebt de ruimte nodig en moet ook verstand van zaken hebben. Daarnaast wordt een betonnen aanrechtblad dat je zelf maakt, al snel zwaar. Daardoor kun je ‘m in een later stadium moeilijk zelf plaatsen. En als het al lukt, loop je kans dat je keukenkastjes beschadigd raken.
Ook niet onbelangrijk is de afwerking: fabrikanten van betonnen aanrechtbladen verwerken allerlei stoffen in het aanrechtblad waardoor hij optimale kwaliteiten, zoals hardheid en dichtheid, krijgt. Die middelen zijn niet voor iedereen te koop. Tegelijkertijd zijn ze onmisbaar. Het resultaat van een betonnen aanrechtblad zelf maken kan dan ook zijn dat je een zwaar betonnen aanrechtblad hebt dat poreus is en daardoor snel lelijk wordt.
Vergeet ten slotte de garantie niet: die krijg je niet bij de bouwmarkt, wel bij een goede keukenzaak.

De vele mogelijkheden van een betonnen aanrechtblad

Een betonnen aanrechtblad moet altijd op maat worden gemaakt. Dat biedt veel voordelen, want je kunt hem dus helemaal naar eigen wens laten inrichten. Wil je een betonnen aanrechtblad met een speciale look? Heb je speciale wensen? Het kan allemaal.
Je kunt zelfs kiezen welke kleur beton je wilt hebben: daardoor kan het betonnen aanrechtblad aan veel verschillende keukenstijlen worden gekoppeld, zoals aan een landelijke keuken of houten keuken.

Betonnen aanrechtblad? Laat je inspireren

Als je de bovenstaande tekst hebt gelezen, begrijp je al snel dat een betonnen aanrechtblad veel voordelen biedt en in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen is. Toch is beton niet zomaar beton. Daarom is het zaak om je goed te laten informeren over de mogelijkheden en voordelen en nadelen voor jouw situatie.

Voor deskundig advies ben je bij ons aan het juiste adres. Als keukenspecialist in Zeeland hebben wij jarenlange ervaring op het gebied van keukens. Wij weten als geen ander welke mogelijkheden er zijn. En dankzij onze 3D-studio kun je gelijk zien of een betonnen aanrechtblad wel in je droomkeuken past.

Ben je op zoek naar keukens Zeeland of naar een betonnen aanrechtblad? Bezoek dan eens onze showroom of maak snel een vrijblijvende afspraak met onze specialistische adviseurs!