Apothekerskast keuken

Regelmatig krijgen we de vraag naar een apothekerskast voor in de keuken. Begrijpelijk, want een apothekerskast is mooi, uniek én handig. Toch zijn er maar weinig keukenzaken waar je een apothekerskast voor in je keuken kunt kopen. Zocht je op “Apothekerskast keuken”? Gefeliciteerd, want bij Keuken en Badwereld ben je aan het juiste adres!

Wat is een apothekerskast voor je keuken?

Wie wel eens bij een apotheek komt, kent de opvallende kasten die daar staan: lange, hoge kasten die naar buiten kunnen worden getrokken. Deze kasten zijn voorzien van allemaal rekjes waarin poeders, zakjes, pillen en nog meer medicijnen staan. Het voordeel van een apothekerskast is dat je er efficiënt spullen in kunt opslaan. Tegelijkertijd zijn apothekerskasten niet zo heel breed, waardoor ze dus weinig ruimte in nemen. Samenvattend: een apothekerskast biedt mogelijkheden om heel efficiënt met je ruimte om te gaan.

De voordelen die zo’n kast je bieden, wil je natuurlijk ook in de keuken kunnen hebben. Daarom kun je een apothekerskast in je keuken laten inbouwen. Je hebt dan een speciale, smalle kast. Wanneer je aan de handgreep trekt, rolt de kast naar buiten, waardoor je gemakkelijk bij alle kruiden, zakjes en poeders kunt. Net een apothekerskast dus, maar dan in je keuken. Handig!

Naast het efficiënte ruimtegebruik dat een apothekerskast in de keuken biedt, heeft de apothekerskast nóg een voordeel: je kunt de inhoud van de kast altijd van twee kanten benaderen. Het maakt dus niet uit waar je in de keuken staat: je kunt alles wat je nodig hebt vanaf de linker- én rechterkant pakken. Kom daar maar eens om bij een gewone keukenkast …

Apothekerskast in de keuken: de mogelijkheden

We schreven het al: een apothekerskast in de keuken is niet overal leverbaar. Gelukkig kunnen wij in samenwerking met onze leveranciers wel apothekerskasten voor de keuken bieden. Er zijn zelfs verschillende mogelijkheden! We bieden:
– Apothekerskast voor keukens, waarbij je de kast rechtstandig naar buiten trekt
– Draaibare apothekerskast voor keukens, waarbij de inhoud naar links of rechts gedraaid kan worden

Deze laatste optie biedt nog wat extra voordelen: je kunt bijvoorbeeld makkelijker voorwerpen opbergen of zoeken, waardoor je de ruimte nóg beter benut.

Apothekerskasten in de keuken zijn vaak 30 cm breed. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in diverse hoogtes. De hoogte is afhankelijk van de totale hoogte van de keuken. Mocht je een apothekerskast in een andere breedte willen hebben, dan is dat ook mogelijk: we kunnen ook apothekerskasten van 40 en 45 centimeter breed leveren.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kom eens langs in onze showroom en bekijk onze demo-opstellingen!