Achterwand voor in de keuken: wat zijn de mogelijkheden?

Welke achterwand je in je keuken kiest, bepaalt voor een groot deel hoe je keuken eruitziet. Want hoe mooi je keukenblok ook is: wanneer je geen bijpassende achterwand hebt, komt hij lang niet zo mooi tot z’n recht. Het tegenovergestelde is echter ook waar: een bijpassende achterwand kan je keuken nog mooier maken dan hij al was. Daarom adviseren wij onze klanten om altijd goed na te denken over de juiste achterwand. We zetten de mogelijkheden graag op een rijtje.

Een keukenachterwand van tegels

De tijd dat we onze keukenachterwand volplakten met tegels van 15 bij 15 centimeter ligt al lang achter ons. Wie vandaag onze keukenshowroom binnenstapt, vindt een breed scala aan tegels, van groot tot nog groter. Grote tegels zijn immers helemaal in: veel tegelmerken leveren tegels vanaf 15 bij 30 centimeter en sommige tegels zijn zelfs verkrijgbaar in afmetingen van 60 bij 60 centimeter. Een achterwand met tegels is dus zeker niet ouderwets, maar de afmetingen en het design dat je kiest kunnen wel wat gedateerd overkomen.
Wanneer je graag een achterwand met tegels wilt, raden we je aan om geen al te grote tegels te kiezen. Vaak is er niet voldoende ruimte en moet je alsnog zagen in tegels. Bovendien kunnen hele grote tegels het beeld in de keuken heel onrustig maken.
Laat het design van de tegels afhangen van het type keuken dat je wilt. Op dit moment zijn natuurtinten helemaal in, maar dat moet natuurlijk wel bij je keuken passen. Ons idee? Bij een landelijke keuken mag de tegel wat meer gemêleerd zijn dan bij hoogglanskeukens. Het echte resultaat ervaar je natuurlijk pas in de showroom. Laat je eens verrassen door de vele keuzemogelijkheden die we je bieden!

Een keukenachterwand met opbergruimte

Afhankelijk van het design en de grootte van je keuken, kun je een flinke achterwand overhouden. Wanneer je dan ook nog eens een keuken zonder bovenkastjes hebt, wordt het natuurlijk even zoeken naar opbergruimte voor al je accessoires en keukenbenodigdheden. Daarom kun je ervoor kiezen om je keukenachterwand te voorzien van opbergruimte. Dat betekent niet dat je verdwenen opbergkastjes helemaal worden opgevuld met andere opbergruimte. Afhankelijk van je stijl kun je namelijk kiezen voor modulaire opbergruimte of voor minimalistische opbergrekken over de hele breedte van je keuken. Zo voorkom je dat het design van je keukenblok er niet meer uitkomt én dat je te weinig opbergruimte hebt. In onze showroom vind je een aantal inspirerende voorbeelden!

Een keukenachterwand van betonstuc

Betonstuc, ook wel beton ciré genoemd, is een nieuwe trend op het gebied van stucwerk. De oplossing wordt voor heel verschillende toepassingen gebruikt en keukenachterwanden vormen maar één mogelijkheid. Beton ciré komt vooral tot zijn recht bij een werkblad van beton. Het kan daarnaast een geweldige oplossing zijn wanneer je ook de andere wanden in je huis laat stuken met betonstuc. Zo heb je één geheel met een luxe uitstraling. Betonstuc is eventueel gemakkelijk over te schilderen en kan ook snel worden schoongemaakt. Het is dan ook een ideale mogelijkheid voor een keukenachterwand.

Een keukenachterwand van behang of met krijtbordverf

We noemden hierboven maar een paar voorbeelden van wat er mogelijk is met een keukenachterwand. Wat dacht je bijvoorbeeld van een keukenachterwand van glas? Ook behang is een leuke optie. Nu is behang niet heel praktisch in een keuken en loop je de kans dat je vlekken nooit meer goed kunt schoonmaken. In dat geval raden we je aan om de behang af te lakken, zodat je er zelfs een pan soep tegenaan kunt gooien zonder dat dat blijvend effect heeft.
Een ander alternatief is krijtbordverf: daarmee maak je van je achterwand één groot krijtbord. Stijlvol en handig voor al je afspraken en memo’s.