Een aanrechtblad kopen

Aanrechtbladen zijn er in alle soorten en maten. En spreken veel mensen over aanrechtblad, er zijn ook consumenten die het consistent hebben over werkblad. Met aanrechtblad en werkblad wordt echter precies hetzelfde bedoeld.
Een aanrechtblad, of werkblad zo je wilt, is onmisbaar in je keuken. Het nut van een goed en mooi aanrechtblad bewijst zich ook elke keer. Toch zijn er veel consumenten die vooral nadelige ervaringen hebben met aanrechtbladen: krassen, onuitroeibare vlekken en butsen die er nooit meer uit kunnen. Maar wie in de aankoopfase een bewuste keus maakt, kan daar nog vele jaren plezier van hebben.

Het belang van een aanrechtblad

We schreven het al: een aanrechtblad is onmisbaar. Je aanrechtblad is allereerst bedoeld om je werkruimte te bieden. Daarnaast plaats je er vaak je apparaten, accessoires en andere nuttige en leuke dingen. Omdat een aanrechtblad altijd bovenop je onderste keukenkastjes ligt, is het aanrechtblad ook gelijk een blikvanger. Een aanrechtblad moet daarom nuttig én mooi zijn: je moet er goed op kunnen werken, maar tegelijkertijd moet hij ook passen bij de sfeer in je keuken. Een aanrechtblad dat niet bij je interieur past ontsiert. Daar heb je, hoe fijn het aanrechtblad ook werkt, elke dag last van.

Verschillende soorten aanrechtbladen

Er zijn veel verschillende soorten aanrechtbladen. Zo vind je in onze showroom aanrechtbladen van graniet, marmer en kunststof. Maar ook voor exclusievere materialen, zoals Decton® en glas kun je bij ons terecht. En is dat niet genoeg? Dan is er altijd nog beton.
De meeste aanrechtbladen zijn tegenwoordig in uiteenlopende kleuren te verkrijgen. Daardoor kunnen we altijd een aanrechtblad leveren dat aan je smaak voldoet en dat past bij je (bestaande) inrichting.

De voordelen en nadelen van verschillende aanrechtbladen

Alle aanrechtbladen hebben hun eigen specifieke kenmerken en voordelen en nadelen. Zo kan een aanrechtblad van graniet gevoelig zijn voor bepaalde zuren. Een aanrechtblad van hout kan gevoelig zijn voor krassen. En een aanrechtblad van glas kan gevoelig zijn voor beschadigingen. Welk aanrechtblad je ook kiest: er zijn altijd voordelen en nadelen. Hoe groot die voordelen en nadelen zijn en in hoeverre je ze kunt voorkomen, is erg afhankelijk van je levensstijl en status.

Aanrechtblad kiezen: waar moet je op letten?

Wanneer je een keuze maakt voor een aanrechtblad, kijk je vaak alleen naar het budget of naar de uitstraling. Omdat alle aanrechtbladen hun eigen voor- en nadelen hebt, spelen er echter veel meer factoren een rol. Heb je bijvoorbeeld kinderen? Dan doe je er goed aan om een aanrechtblad te kiezen dat veilig is en dat bestand is tegen experimenterende kinderen. Werk je graag met een bepaald (bijtend) schoonmaakmiddel? Dan moet je misschien nog eens goed nadenken over graniet, marmer of composiet: die aanrechtbladen zijn daar net iets gevoeliger voor. En kun je niet goed tegen hand- en vingerafdrukken? Dan adviseren we je om te kiezen voor een bepaalde coatinglaag die voorkomt dat je elke dag staat te boenen op je aanrechtblad.

Je ziet het: keus genoeg en mogelijkheden te over. Maar wat is nu het ideale aanrechtblad voor jouw situatie? We vertellen het je graag. Maak eens een afspraak en ontdek in onze showroom welke mogelijkheden we bieden!